Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 102
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 102
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Przygotowanie kruszonki Masło stopić, dodać cukier oraz skórkę z cytryny. Mąkę nie dawać od razu całej, dodawać na 2-3 razy. Przygotowaną kruszonkę dajemy do lodówki, aż przygotujemy całe ciasto. Przygotowanie rabarbaru Rabarbar umyć i pokroić na mniejsze kawałeczki, wymieszać z cukrem oraz mąką (mąkę dodajemy aby owoce nie opadły na spód ciasta) Przygotowanie ciasta Masło utrzeć z cukrem, gdy będzie już dobrze utarte (puszyste) dodać jajka, a na koniec mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przekładamy do formy (20X25 cm) na cieście układamy rabarbar i pieczemy ok 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.