Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, szybkie, lekkie i zawsze się udaje - to ciasto ma same zalety
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 465
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3077
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2163
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 10283
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 465
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3077
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2163
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 10283
Składniki
1. masło utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku ciągle ucierając, następnie dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy, gdyby ciasto było bardzo gęste, należy dodać 2 łyżki kwaśnej śmietany, ubić na sztywno pianę z białek, wymieszać delikatnie z ciastem (ciasto jest gęste, najlepiej dodać 2-3 łyżki piany, wymieszać, masa stanie się luźniejsza i dopiero dodać resztę piany i delikatnie wymieszać), 2. rabarbar (jeśli ma grubą skórę obrać), pokroić, posypać cukrem, 3. z mąki, cukru i masła zagnieść kruszonkę, 4. ciasto przełożyć do formy (wyłożonej papierem do pieczenia), ułożyć rabarbar, posypać kruszonką, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 40 min (sprawdzić patyczkiem), smacznego