Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, szybkie, lekkie i zawsze się udaje - to ciasto ma same zalety
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1234
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 451
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3401
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 985
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1234
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 451
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3401
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 985
Składniki
1. masło utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku ciągle ucierając, następnie dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy, gdyby ciasto było bardzo gęste, należy dodać 2 łyżki kwaśnej śmietany, ubić na sztywno pianę z białek, wymieszać delikatnie z ciastem (ciasto jest gęste, najlepiej dodać 2-3 łyżki piany, wymieszać, masa stanie się luźniejsza i dopiero dodać resztę piany i delikatnie wymieszać), 2. rabarbar (jeśli ma grubą skórę obrać), pokroić, posypać cukrem, 3. z mąki, cukru i masła zagnieść kruszonkę, 4. ciasto przełożyć do formy (wyłożonej papierem do pieczenia), ułożyć rabarbar, posypać kruszonką, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 40 min (sprawdzić patyczkiem), smacznego