Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zapraszam na niezwykle pyszne i łatwe w przygotowaniu ciasto maślankowe z rabarbarem i kruszonką. Ciasto jest mięciutkie, długo zachowuje świeżość, jest bardzo pulchne,pachnące i bardzo Wam je polecam
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Do miski dajemy jajka i cukier-ucieramy. Następnie wlewamy maślankę-miksujemy. Dodajemy olej, mąkę i proszek do pieczenia i całość miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy.
Umyty rabarbar kroimy na małe kawałki, posypujemy cukrem, mieszamy
i układamy na cieście (ciasto jest gęste, rabarbar nie utonie w nim)
Następnie do miski dajemy masło, cukier , cukier waniliowy i mąkę-wyrabiamy palcami do konsystencji kruszonki :) Posypujemy nią ciasto i pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni.
:)
I gotowe :)