Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Na majowej biesiadzie nie może zabraknąć ciasta z rabarbarem.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2122
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17960
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1978
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2122
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17960
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1978
Składniki
Rabarbar oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż. W wysmarowanej masłem formie poukładać rabarbar. Ja ułożyłam w pierścienie, zaczynając od ściany tortownicy. Posypać cukrem. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Usztywnić cukrem. W dalszym ciągu ubijając dodawać żółtka i olej. Mąki pomieszać z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć z masą. Ciasto wylać na ułożony rabarbar. Pieczenie 180 stopni - 40 min. Po wyjęciu z pieca i lekkim przestudzeniu, przyłożyć talerz i wyjąć ciasto odwracając dnem do góry. Smacznego.