Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatnie mokre ciasto dla amatorów śliwek i czekolady...
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 774
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5526
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9346
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 188
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 774
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5526
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9346
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 188
Składniki
śliwki drobno pokroić, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, odstawić do ostygnięcia. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą. czekoladę rozpuścić z mlekiem na parze, odstawić do ostygnięcia.masło roztrzepać mikserem z cukrem, dodać roztrzepane jajka. Do masy szpatułką delikatnie dodawać mąkę z proszkiem i sodą, śliwki łącznie z zalewą i na koniec czekoladę. wszystko delikatnie mieszać. ciasto wyłożyłam na blachę o wymiarach 29 cm x 28 cm. Piec w temp. 180 stopni przez około 40 minut (wcześniej piekarnik nagrzać do tej temperatury).
ciasto można polać najlepiej jogurtem śliwkowym lub jakimś innym.