Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5343
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 729
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3687
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 403
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2043
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5343
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 729
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3687
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 403
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2043
Składniki
Galaretki rozrobić w 0,8 litra wody i odstawić do stężenia.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Kolejno dodawać po 1 żółtku, nadal ubijać. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać. Wylać na blachę. Piec ok. 40 min w 170 st. C. Po upieczeniu wystudzić.
Zagotować 250 ml mleka. Do pozostałego mleka dodać mąkę, cukier i budyń - wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i cały czas mieszać, aż do zgęstnienia. Odstawić do wystudzenia. Gdy mamy już wystudzony budyń to dodajemy do niego masło i miksujemy na gładki krem.
Na wystudzony biszkopt wykładamy krem budyniowy, układamy na nim truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki. Smacznego.