Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 452
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 177
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 452
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 177
Składniki
Galaretki rozrobić w 0,8 litra wody i odstawić do stężenia.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Kolejno dodawać po 1 żółtku, nadal ubijać. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać. Wylać na blachę. Piec ok. 40 min w 170 st. C. Po upieczeniu wystudzić.
Zagotować 250 ml mleka. Do pozostałego mleka dodać mąkę, cukier i budyń - wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i cały czas mieszać, aż do zgęstnienia. Odstawić do wystudzenia. Gdy mamy już wystudzony budyń to dodajemy do niego masło i miksujemy na gładki krem.
Na wystudzony biszkopt wykładamy krem budyniowy, układamy na nim truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki. Smacznego.