Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16598
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 238
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 417
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16598
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 238
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 417
Składniki
Galaretki rozrobić w 0,8 litra wody i odstawić do stężenia.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Kolejno dodawać po 1 żółtku, nadal ubijać. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać. Wylać na blachę. Piec ok. 40 min w 170 st. C. Po upieczeniu wystudzić.
Zagotować 250 ml mleka. Do pozostałego mleka dodać mąkę, cukier i budyń - wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i cały czas mieszać, aż do zgęstnienia. Odstawić do wystudzenia. Gdy mamy już wystudzony budyń to dodajemy do niego masło i miksujemy na gładki krem.
Na wystudzony biszkopt wykładamy krem budyniowy, układamy na nim truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki. Smacznego.