Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki się nieubłaganie kończy. Korzystajmy więc póki można.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 312
Królowa grilla :)
Odsłon: 98
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 77
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 312
Królowa grilla :)
Odsłon: 98
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 77
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Cukier ucieramy z miękkim masłem. Do tworzącej się masy dodajemy po jednym żółtku. Całość miksujemy na gładko. To nie koniec. Mieszamy dalej dodając mąkę, proszek do pieczenia i waniliowy cukier. Ubijamy białka na pianę z odrobiną soli. Dokładamy ją do ciasta delikatnie mieszając.
Tortownicę lub blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy do środka ciasto i układamy na nim mnóstwo pokrojonych w połówki truskawek. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 190 stopni do tzw suchego patyczka. Gdy ostygnie posypujemy cukrem pudrem. Pod wpisem link do naszego bloga z innymi przepisami z udziałem truskawek :)