Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki się nieubłaganie kończy. Korzystajmy więc póki można.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4975
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13933
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3259
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1077
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4975
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13933
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3259
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1077
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Cukier ucieramy z miękkim masłem. Do tworzącej się masy dodajemy po jednym żółtku. Całość miksujemy na gładko. To nie koniec. Mieszamy dalej dodając mąkę, proszek do pieczenia i waniliowy cukier. Ubijamy białka na pianę z odrobiną soli. Dokładamy ją do ciasta delikatnie mieszając.
Tortownicę lub blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy do środka ciasto i układamy na nim mnóstwo pokrojonych w połówki truskawek. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 190 stopni do tzw suchego patyczka. Gdy ostygnie posypujemy cukrem pudrem. Pod wpisem link do naszego bloga z innymi przepisami z udziałem truskawek :)