Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki się nieubłaganie kończy. Korzystajmy więc póki można.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4224
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11554
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5518
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13680
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4224
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11554
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5518
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13680
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Cukier ucieramy z miękkim masłem. Do tworzącej się masy dodajemy po jednym żółtku. Całość miksujemy na gładko. To nie koniec. Mieszamy dalej dodając mąkę, proszek do pieczenia i waniliowy cukier. Ubijamy białka na pianę z odrobiną soli. Dokładamy ją do ciasta delikatnie mieszając.
Tortownicę lub blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy do środka ciasto i układamy na nim mnóstwo pokrojonych w połówki truskawek. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 190 stopni do tzw suchego patyczka. Gdy ostygnie posypujemy cukrem pudrem. Pod wpisem link do naszego bloga z innymi przepisami z udziałem truskawek :)