Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Szkoda, że sezon truskawkowy jest taki krótki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13737
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1574
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15244
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6241
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13737
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1574
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15244
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6241
Składniki
Margarynę wcześniej zamrozić. Mąkę przesiać do miseczki. Dodać cukier, proszek do pieczenia. Zetrzeć na tarce margarynę i wymieszać z mąką. Dodać żółtka, ocet jabłkowy i olejek cytrynowy. Przy pomocy łyżki łączyć składniki, a następnie zrobić kruszonkę palcami. Foremkę 23 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Truskawki umyte, oczyszczone i osuszone pokroić w kostkę. Truskawki w miseczce wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Połowę kruszonki wyłożyć do foremki. Lekko docisnąć. Wyłożyć przygotowane truskawki i przykryć je pozostałą kruszonką. Tortownicę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35 - 40 min. Po lekkim wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.