Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Szkoda, że sezon truskawkowy jest taki krótki.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6075
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8530
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5872
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6075
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8530
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5872
Składniki
Margarynę wcześniej zamrozić. Mąkę przesiać do miseczki. Dodać cukier, proszek do pieczenia. Zetrzeć na tarce margarynę i wymieszać z mąką. Dodać żółtka, ocet jabłkowy i olejek cytrynowy. Przy pomocy łyżki łączyć składniki, a następnie zrobić kruszonkę palcami. Foremkę 23 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Truskawki umyte, oczyszczone i osuszone pokroić w kostkę. Truskawki w miseczce wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Połowę kruszonki wyłożyć do foremki. Lekko docisnąć. Wyłożyć przygotowane truskawki i przykryć je pozostałą kruszonką. Tortownicę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35 - 40 min. Po lekkim wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.