Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Szkoda, że sezon truskawkowy jest taki krótki.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163721
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 66
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163721
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 66
Składniki
Margarynę wcześniej zamrozić. Mąkę przesiać do miseczki. Dodać cukier, proszek do pieczenia. Zetrzeć na tarce margarynę i wymieszać z mąką. Dodać żółtka, ocet jabłkowy i olejek cytrynowy. Przy pomocy łyżki łączyć składniki, a następnie zrobić kruszonkę palcami. Foremkę 23 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Truskawki umyte, oczyszczone i osuszone pokroić w kostkę. Truskawki w miseczce wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Połowę kruszonki wyłożyć do foremki. Lekko docisnąć. Wyłożyć przygotowane truskawki i przykryć je pozostałą kruszonką. Tortownicę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35 - 40 min. Po lekkim wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.