Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super, letni deser, owoce jakie dodajemy możemy zmieniać zależnie od sezonu
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 76
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 34
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 76
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 34
Składniki
1. rozpuścić 1 galaretkę truskawkową i 1 cytrynową (osobno), każdą w 1 szkl wrzątku, odstawić do zastygnięcia, żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody, 2. dno formy wyłożyć papierem a następnie biszkoptami, 3. do naczynia przełożyć serki, dodać jogurt, doprawić cukrem wg naszego smaku, zastygnięte galaretki pokroić w kostkę, rozpuścić żelatynę (wstawić kubek z namoczoną żelatyną do naczynia z gorącą woda, mieszać aż się rozpuści), 4. do sera dodać zimną ale płynną żelatynę, wymieszać, dodać pokrojone galaretki (można dodać też garść rodzynek), wymieszać, wyłożyć na biszkopty, wyrównać, na wierzch ułożyć truskawki, 5. rozpuścić galaretkę truskawkową w 1 1/3 szkl wrzątku, odstawić, jak zacznie tężeć, wylać na truskawki, wstawić do lodówki do schłodzenia, smacznego