Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super, letni deser, owoce jakie dodajemy możemy zmieniać zależnie od sezonu
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gośc...
Odsłon: 78
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 51
Ciasto mocno czekoladowe i wilgotne jak brownie albo murzynek za sprawą biszk...
Odsłon: 687
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gośc...
Odsłon: 78
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 51
Ciasto mocno czekoladowe i wilgotne jak brownie albo murzynek za sprawą biszk...
Odsłon: 687
Składniki
1. rozpuścić 1 galaretkę truskawkową i 1 cytrynową (osobno), każdą w 1 szkl wrzątku, odstawić do zastygnięcia, żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody, 2. dno formy wyłożyć papierem a następnie biszkoptami, 3. do naczynia przełożyć serki, dodać jogurt, doprawić cukrem wg naszego smaku, zastygnięte galaretki pokroić w kostkę, rozpuścić żelatynę (wstawić kubek z namoczoną żelatyną do naczynia z gorącą woda, mieszać aż się rozpuści), 4. do sera dodać zimną ale płynną żelatynę, wymieszać, dodać pokrojone galaretki (można dodać też garść rodzynek), wymieszać, wyłożyć na biszkopty, wyrównać, na wierzch ułożyć truskawki, 5. rozpuścić galaretkę truskawkową w 1 1/3 szkl wrzątku, odstawić, jak zacznie tężeć, wylać na truskawki, wstawić do lodówki do schłodzenia, smacznego