Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To co najprostsze czasem jest najlepsze. Dziś przepis na pierwsze w tym sezonie ciasto z truskawkami. Bardzo proste, puszyste i rośnie jakby było na drożdżach, choć drożdży w nim nie uświadczysz. Przypomina ciasto jakie robiła moja mama na niedzielę, tylko wyrasta dużo bardziej i jest jeszcze łatwiejsze i szybsze do wykonania.
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5347
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 731
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3696
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 414
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2110
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5347
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 731
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3696
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 414
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2110
Składniki
Kruszonka: Wszystkie składniki rozetrzyj palcami do uzyskania okruchów. Umieść w zamrażalniku.
Ciasto: Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce umieść pozostałe składniki i połącz za pomocą miksera. Dodaj mąkę i miksuj bardzo krótko na najwolniejszych obrotach. Gotowe ciasto przełóż do foremki - tortownicy o średnicy 20cm. Na wierzch połóż pokrojone truskawki i posyp kruszonką. Piecz w temp. 180°C przez ok. 1 godzinę, do suchego patyczka.