Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo proste i szybkie kruche ciasto z sezonowymi owocami. Przepis od koleżanki - sprawdzony już wielokrotnie!
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1140
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 98
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10562
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1140
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 98
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10562
Składniki
Masło kroimy w kostkę. Zagniatamy z resztą składników na ciasto. Dzielimy na 2 części. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozkładamy połówkę ciasta. Na to układamy owoce - jeden obok drugiego obok siebie, aby zajęły całą blachę. Białka ubijamy z cukrem wykładamy na owoce. Na górę kruszymy pozostałą połówkę ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Studzimy. Smacznego! Ciasto można wykonać z innymi owocami, jeśli są bardzo mokre można posypać je delikatnie bułką tartą lub mąką ziemniaczaną.