Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo proste i szybkie kruche ciasto z sezonowymi owocami. Przepis od koleżanki - sprawdzony już wielokrotnie!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1328
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4169
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1162
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1328
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4169
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1162
Składniki
Masło kroimy w kostkę. Zagniatamy z resztą składników na ciasto. Dzielimy na 2 części. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozkładamy połówkę ciasta. Na to układamy owoce - jeden obok drugiego obok siebie, aby zajęły całą blachę. Białka ubijamy z cukrem wykładamy na owoce. Na górę kruszymy pozostałą połówkę ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Studzimy. Smacznego! Ciasto można wykonać z innymi owocami, jeśli są bardzo mokre można posypać je delikatnie bułką tartą lub mąką ziemniaczaną.