Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo proste i szybkie kruche ciasto z sezonowymi owocami. Przepis od koleżanki - sprawdzony już wielokrotnie!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3740
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1562
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113644
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3740
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1562
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113644
Składniki
Masło kroimy w kostkę. Zagniatamy z resztą składników na ciasto. Dzielimy na 2 części. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozkładamy połówkę ciasta. Na to układamy owoce - jeden obok drugiego obok siebie, aby zajęły całą blachę. Białka ubijamy z cukrem wykładamy na owoce. Na górę kruszymy pozostałą połówkę ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Studzimy. Smacznego! Ciasto można wykonać z innymi owocami, jeśli są bardzo mokre można posypać je delikatnie bułką tartą lub mąką ziemniaczaną.