Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj upiekłam ciasto z winogronami ciemnymi przypominające borówkę amerykańską. Takie winogrono zebrałam na mojej działce, tak mocno obrodziło, że postanowiłam upiec ciasto. Powiem że ciasto wyszło bardzo smaczne, pulchne miękkie i szybko znikło.
blaszka, mikser,
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 2199
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25874
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 2199
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25874
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą na przemian z żółtkami. Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem. Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę o wymiarach 28/37 cm. Rozłożyć oczyszczone winogrona i piec w temperaturze 200 stopni 50 minut (najlepiej do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia 50 minut.