Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj upiekłam ciasto z winogronami ciemnymi przypominające borówkę amerykańską. Takie winogrono zebrałam na mojej działce, tak mocno obrodziło, że postanowiłam upiec ciasto. Powiem że ciasto wyszło bardzo smaczne, pulchne miękkie i szybko znikło.
blaszka, mikser,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 94
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 622
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 94
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 622
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą na przemian z żółtkami. Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem. Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę o wymiarach 28/37 cm. Rozłożyć oczyszczone winogrona i piec w temperaturze 200 stopni 50 minut (najlepiej do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia 50 minut.