Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj upiekłam ciasto z winogronami ciemnymi przypominające borówkę amerykańską. Takie winogrono zebrałam na mojej działce, tak mocno obrodziło, że postanowiłam upiec ciasto. Powiem że ciasto wyszło bardzo smaczne, pulchne miękkie i szybko znikło.
blaszka, mikser,
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 71
Czy można zrobić pączki w tak prosty sposób? Oczywiście! A do tego wychodzą z...
Odsłon: 180
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 33
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 71
Czy można zrobić pączki w tak prosty sposób? Oczywiście! A do tego wychodzą z...
Odsłon: 180
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 33
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą na przemian z żółtkami. Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem. Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę o wymiarach 28/37 cm. Rozłożyć oczyszczone winogrona i piec w temperaturze 200 stopni 50 minut (najlepiej do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia 50 minut.