Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj upiekłam ciasto z winogronami ciemnymi przypominające borówkę amerykańską. Takie winogrono zebrałam na mojej działce, tak mocno obrodziło, że postanowiłam upiec ciasto. Powiem że ciasto wyszło bardzo smaczne, pulchne miękkie i szybko znikło.
blaszka, mikser,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1889
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3844
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3605
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 419
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1889
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3844
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3605
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 419
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą na przemian z żółtkami. Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem. Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę o wymiarach 28/37 cm. Rozłożyć oczyszczone winogrona i piec w temperaturze 200 stopni 50 minut (najlepiej do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia 50 minut.