Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurawina to bardzo zdrowy owoc, wpływający korzystnie na funkcjonowanie organizmu, jednakże w kuchni dość często pomijany. Dziś podrzucamy przepis na pyszne, puszyste ciasto z żurawiną! Po prostu musicie spróbować!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Składniki
W misce ucieramy masło wraz z cukrem oraz wanilią. W małej miseczce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia. Świeżą żurawinę kroimy na mniejsze kawałki. Do utartego masła dodajemy kolejno po jednym jajku i nadal miksujemy.
Następnie do ucierającej się masy dodajemy mąkę na przemian z mlekiem. Połowę przygotowanego ciasta przekładamy do formy do pieczenia. Na górę wykładamy pokrojoną żurawinę i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy w temperaturze 170°C przez ok 40 minut.