Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki w tym roku obrodziły jak nigdy wcześniej. Postanowiłam poszukać ciekawego przepisu i znalazłam u Wiesi :-). Trochę zmodyfikowałam składniki i wyszło pyszne ciasto ze śliwkami. Rodzina orzekła, że jest to najlepsze ciasto ze śliwkami jakie kiedykolwiek robiłam. Polecam serdecznie
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Składniki
Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto, podzielić na 2 części (1/3 i 2/3), mniejszą część włożyć do zamrażalnika na 30 minut, większą wylepić dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Spód podpiec 15 min. w 180 stopniach
Białka ubić na sztywno, na koniec dodać cukier oraz cukier waniliowy i kisiel poziomkowy.
Na podpieczone ciasto ułożyć śliwki ( im więcej tym lepiej ), wyłożyć sztywną pianę i zetrzeć na tarce pozostałe ciasto z zamrażarki. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 40-50 minut w temp. 180 stopni.