Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki w tym roku obrodziły jak nigdy wcześniej. Postanowiłam poszukać ciekawego przepisu i znalazłam u Wiesi :-). Trochę zmodyfikowałam składniki i wyszło pyszne ciasto ze śliwkami. Rodzina orzekła, że jest to najlepsze ciasto ze śliwkami jakie kiedykolwiek robiłam. Polecam serdecznie
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1520
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1520
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Składniki
Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto, podzielić na 2 części (1/3 i 2/3), mniejszą część włożyć do zamrażalnika na 30 minut, większą wylepić dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Spód podpiec 15 min. w 180 stopniach
Białka ubić na sztywno, na koniec dodać cukier oraz cukier waniliowy i kisiel poziomkowy.
Na podpieczone ciasto ułożyć śliwki ( im więcej tym lepiej ), wyłożyć sztywną pianę i zetrzeć na tarce pozostałe ciasto z zamrażarki. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 40-50 minut w temp. 180 stopni.