Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, smacznie i słodko- propozycja na weekend.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 398
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 398
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Mąkę wymieszaj z budyniem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Czekoladę drobno posiekaj. Masło utrzyj z cukrem. Powoli dodawaj jajka. Dosypuj sypkie składniki cały czas miksują. Płatki migdałowe posiekaj (garść odłóż do dekoracji). Dodaj je do ciasta razem z czekoladą. Wymieszaj. Śliwki pokrój na połówki. Wyłóż na ciasto. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 40 minut. Jeszcze ciepłe ciasto posmaruj powidłami. Udekoruj płatkami.