Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, smacznie i słodko- propozycja na weekend.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6706
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 211
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 147
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 404
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6706
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 211
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 147
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 404
Składniki
Mąkę wymieszaj z budyniem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Czekoladę drobno posiekaj. Masło utrzyj z cukrem. Powoli dodawaj jajka. Dosypuj sypkie składniki cały czas miksują. Płatki migdałowe posiekaj (garść odłóż do dekoracji). Dodaj je do ciasta razem z czekoladą. Wymieszaj. Śliwki pokrój na połówki. Wyłóż na ciasto. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 40 minut. Jeszcze ciepłe ciasto posmaruj powidłami. Udekoruj płatkami.