Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam moją Zebrę. Dwukolorowe, fajnie wyglądające ciasto. Lubię je piec, bo ma wiele zalet: jest proste i szybkie do zrobienia, smaczne, no i ładnie prezentuje się na stole. Zawsze dodaję gazowaną wodę mineralną, bo dzięki temu ciasto staje się bardziej pulchne. Polecam serdecznie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3495
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 504
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 318
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7128
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 414
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3495
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 504
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 318
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7128
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 414
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Następnie wsypujemy 1 szklankę przesianej mąki i dalej ubijamy.
Wlewamy powoli 1 szklankę oleju - ubijamy.
Wsypujemy 1 szklankę mąki, dalej ubijając.
Wlewamy 1 szklankę wody gazowanej.
I na koniec wsypujemy 1 szklankę mąki z proszkiem do pieczenia. Całość ubijamy jeszcze chwilę.
Ciasto dzielimy na dwie części.
Do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, a do drugiej 2 łyżki kakao.
Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy margaryną i oprószamy mąką.
Na środek formy nakładamy na przemian po 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta (ciasto ma się stopniowo rozlewać).
Pieczemy w 180 stopniach przez 50-55 minut, do suchego patyczka.