Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, pięknie pachnące , rozpływa się w ustach, uświetni każdą okazję.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm , robot
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 334
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3318
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7957
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 334
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3318
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 611
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z mielonymi orzechami oraz proszkiem do pieczenia. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 25 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. 2 zielone galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto, schłodzić.
2 galaretki krystaliczne rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietanę ubić na sztywno dodać ser mascarpone oraz krzepnącą galaretkę krystaliczną , wyłożyć na zieloną galaretkę, na wierzch ułożyć delicje.
2 zielone galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce około 3 godzin, podzielić na porcje.