Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, pięknie pachnące , rozpływa się w ustach, uświetni każdą okazję.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm , robot
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 147
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 191
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 553
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 424
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 147
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 191
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 553
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 424
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z mielonymi orzechami oraz proszkiem do pieczenia. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 25 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. 2 zielone galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto, schłodzić.
2 galaretki krystaliczne rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietanę ubić na sztywno dodać ser mascarpone oraz krzepnącą galaretkę krystaliczną , wyłożyć na zieloną galaretkę, na wierzch ułożyć delicje.
2 zielone galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce około 3 godzin, podzielić na porcje.