Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto które możesz podać w dowolnej formie. Ja dzisiaj proponuję w formie dunatów. Jako dodatków smakowych możesz użyć orzechów, czekolady, prażynki francuskiej czyli tego na co masz tylko ochotę.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4979
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13455
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7562
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4979
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13455
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7562
Składniki
Formę na dunaty dokładnie pokryć zatemperowaną czekoladą. Schłodzić. Mąkę przesiać na blachę do pieczenia i podpiec około 5-7 minut w temperaturze 180 stopni. Masło utrzeć z cukrami na puch, cały czas miksując wlać mleko, dodać zimną mąkę. Dodać czekoladę mleczną i prażynkę, wymieszać.
Ciasto ściśle wyłożyć na zimną czekoladę, przykryć pozostałą czekoladą. Wyrównać brzegi, schłodzić.
Gotowe dunaty wyjąć z formy, dowolnie udekorować. Smacznego