Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto które możesz podać w dowolnej formie. Ja dzisiaj proponuję w formie dunatów. Jako dodatków smakowych możesz użyć orzechów, czekolady, prażynki francuskiej czyli tego na co masz tylko ochotę.
Składniki
Formę na dunaty dokładnie pokryć zatemperowaną czekoladą. Schłodzić. Mąkę przesiać na blachę do pieczenia i podpiec około 5-7 minut w temperaturze 180 stopni. Masło utrzeć z cukrami na puch, cały czas miksując wlać mleko, dodać zimną mąkę. Dodać czekoladę mleczną i prażynkę, wymieszać.
Ciasto ściśle wyłożyć na zimną czekoladę, przykryć pozostałą czekoladą. Wyrównać brzegi, schłodzić.
Gotowe dunaty wyjąć z formy, dowolnie udekorować. Smacznego