Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba jedyne danie, do którego nie trzeba namawiać nawet niejadków.Dzieciaki przepadają z animi.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8798
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7601
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5186
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328391
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8798
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7601
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5186
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328391
Składniki
Mąkę dodajemy stopniowo, miksując do gęstości słodkiej śmietany. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny by gluten w mące nabrał siły. Smażymy prawie bez tłuszczu. Można posmarować patelnię pędzlem umoczonym w oleju. Warstwa naleśnika powinna być cienka jak papier. Usmażone naleśnik podajemy gorące lub układamy jeden na drugim i po ostygnięciu przykrywamy folią by brzegi zmiękły i się nie kruszyły. Przed podaniem ponownie podgrzewamy każdy na rozgrzanej patelni.
Składniki na farsz zmiksować, schłodzić. Smarować każdy naleśnik. W środek można włożyć jeszcze cząstkę banana i dowolnie składać. Oprószyć cukrem pudrem, udekorować roztopioną czekoladą.