Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba jedyne danie, do którego nie trzeba namawiać nawet niejadków.Dzieciaki przepadają z animi.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 130
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2220
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4127
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 70
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1444
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 130
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2220
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4127
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 70
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1444
Składniki
Mąkę dodajemy stopniowo, miksując do gęstości słodkiej śmietany. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny by gluten w mące nabrał siły. Smażymy prawie bez tłuszczu. Można posmarować patelnię pędzlem umoczonym w oleju. Warstwa naleśnika powinna być cienka jak papier. Usmażone naleśnik podajemy gorące lub układamy jeden na drugim i po ostygnięciu przykrywamy folią by brzegi zmiękły i się nie kruszyły. Przed podaniem ponownie podgrzewamy każdy na rozgrzanej patelni.
Składniki na farsz zmiksować, schłodzić. Smarować każdy naleśnik. W środek można włożyć jeszcze cząstkę banana i dowolnie składać. Oprószyć cukrem pudrem, udekorować roztopioną czekoladą.