Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba jedyne danie, do którego nie trzeba namawiać nawet niejadków.Dzieciaki przepadają z animi.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113069
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 797
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 598
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113069
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 797
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 598
Składniki
Mąkę dodajemy stopniowo, miksując do gęstości słodkiej śmietany. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny by gluten w mące nabrał siły. Smażymy prawie bez tłuszczu. Można posmarować patelnię pędzlem umoczonym w oleju. Warstwa naleśnika powinna być cienka jak papier. Usmażone naleśnik podajemy gorące lub układamy jeden na drugim i po ostygnięciu przykrywamy folią by brzegi zmiękły i się nie kruszyły. Przed podaniem ponownie podgrzewamy każdy na rozgrzanej patelni.
Składniki na farsz zmiksować, schłodzić. Smarować każdy naleśnik. W środek można włożyć jeszcze cząstkę banana i dowolnie składać. Oprószyć cukrem pudrem, udekorować roztopioną czekoladą.