Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli cynamonu. Pyszne mięciutkie cynamonki. Małe bułeczki drożdżowe z cynamonem. Zapraszam do wypróbowania przepisu. Co do cynamonu, to możecie dodać go więcej, jeśli lubicie.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 62
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5438
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2533
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 62
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5438
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2533
Składniki
Ciepłe mleko wlać do miski, dodać cukier i drożdże. Wymieszać. Wsypać mąkę i sól. Wbić jajko i wlać olej. Wyrobić mikserem z hakami. Przykryć miskę ściereczką i odstawić do wyrośnięcia, na godzinę. Kiedy ciasto wyrośnie, roztopić masło. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Podzielić na dwie części. Każdą część ciasta, rozwałkować na prostokąt. Prostokąt posmarować roztopionym i przestudzonym masłem, posypać cukrem i cynamonem.
Następnie zawinąć w rulon i pokroić w plastry. Gotowe ślimaczki, układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić na czas nagrzewania piekarnika, do napuszenia. Piec w temperaturze 180 stopni 25-30 minut, do lekkiego zarumienienia.
Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem, lub polukrować.