Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękka, aromatyczna, mocno nasączona i wilgotna babka cytrynowa. Świetna na co dzień do kawy, dzieci bardzo ją lubią. Idealnie sprawdzi się też na święta Wielkanocne. Ciasto składa się z podstawowych składników i jest łatwe i szybkie w wykonaniu. Zapraszam do wypróbowania i życzę SMACZNEGO!
Dzisiaj łazanki . Pyszne łazanki z młodą kapustą, szybko i smacznie;)
Odsłon: 5434
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 2227
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 1692
Dziś papryka faszerowana ryżem z pieczarkami i paroma innymi dodatkami. Upiek...
Odsłon: 925
Dzisiaj łazanki . Pyszne łazanki z młodą kapustą, szybko i smacznie;)
Odsłon: 5434
Polecam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu sernik, tym razem z brzoskwin...
Odsłon: 2227
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 1692
Dziś papryka faszerowana ryżem z pieczarkami i paroma innymi dodatkami. Upiek...
Odsłon: 925
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną na puszystą masę. Dodać kwasek cytrynowy.
Z białek ubić sztywną pianę, można dodać szczyptę soli. Następnie dodać do masy i wymieszać. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy na babkę (2 litry) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 50 minut. Babkę można polać lukrem lub czekoladą. SMACZNEGO!