Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1230
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 448
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1312
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1230
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 448
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1312
Składniki
Zaczynamy od zrobienia galaretki.Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 150ml gorącej wody.Mieszamy aż do rozpuszczenia się żelatyny.Odstawiamy do ostygnięcia.Do wysokiego naczynia wlewamy śmietankę kremówkę i ubijamy do lekkiego zgęstnienia,dodajemy cukier puder i dalej ubijamy.nastepnie wlewamy powoli zimną galaretkę i mieszamy.Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia i na dno kładziemy warstwę herbatników. Na herbatniki kladziemy mase śmietanową i kolejną warstwę herbatników.
Masę krówkową lub kajmakową dokładnie mieszamy lub podgrzewamy w kuchence mikrofalowej i wykładamy na drugą warstwę herbatników. Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe i potem posypujemy nasze ciasto. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy,kroimy i zjadamy :). SMACZNEGO!!!