Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie cytryny i smaku słodkiego:), szybko znika
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 120
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 120
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
Upiec biszkopt z 5 lub 6 jaj
2 budynie waniliowe lub śmietankowe rozpuścić w szklance wody. Do rondelka wycisnąć sok z dwóch cytryn, i dodać szklankę wody. Wstawić na gaz, dodać cukier i w tym ugotować budyń.
Do gorącego budyniu dodać margarynę i rózgą wymieszać, szybko, żeby nie powstały grudki. Gorące wylać na biszkopt.
Po wystygnięciu nałożyć ubitą śmietanę kremówkę( z żelatyną lub śmietan-fixem, ale żelatyna lepiej trzyma).
Herbatniki, ważne żeby były całe. Lukier do herbatników zrobić z dwóch cytryn i cukru pudru. Ciasteczka nałożyć na kremówkę i polewać lukrem, powien być dosyć gęsty, żeby nie spływał.
SMACZNEGO!!!:)