Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie lubimy zbyt słodkich wypieków możemy użyć niesłodzonego mleka skondensowanego.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temp.180 stopni. Keksówkę o długości 20 cm.wysmarować masłem i posypać mąką,po czym odstawić.
Cukier ucierać z masłem na puszystą masę przez 5 minut. Pojedyńczo wbijać jajka,cały czas mieszając. Dodać mleko skondensowane,skórkę z cytryny oraz sok z cytryny. Dokładnie zmiksować.
Do masy wsypa mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Całość starannie wymieszać za pomocą szpatułki.
Masę przelać do formy. Piec 60 minut,przed wyjęciem sprawdzając drewnianym patyczkiem,czy ciasto jest gotowe. Wypiek wyjąć i ostudzić.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Polać nią równomiernie ciasto bul zrobić kleksy.