Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki cytrynowy serniczek na zimno.źródło:ewa-gotuje.pl
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 127
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 170
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 312
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 312
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 127
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 170
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 312
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 312
Składniki
Blachę (30x25) wysmarować cienką warstwą masła.
Biszkopty sklejać po 2 smarując w środku dżemem,a następnie układać w blaszce,w równych odstępach.
2 galaretki wsypać do 1,5 szklanki wrzątku,dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Po 15 minutach rozpuścić 2 pozostałe galaretki w osobnym naczyniu.
Budyń ugotować w/g przepisu na opakowaniu,dodając do mleka 2 łyżki cukru.Po ugotowaniu wystudzić.
Masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce budyniu i ucierać do wyczerpania,wówczas dodać 2 pierwsze tężejące galaretki i dokładnie mieszamy.
Powstałą masę wylać na biszkopty uważając by ich nie przemieścić.
Ciasto wstawić do lodówki,gdy lekko stężeje wylać na nie 2 pozostałe galaretki,schłodzić w lodówce.