Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki cytrynowy serniczek na zimno.źródło:ewa-gotuje.pl
Polecam.
Odsłon: 175
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 589
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 14
Polecam.
Odsłon: 175
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 589
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 14
Składniki
Blachę (30x25) wysmarować cienką warstwą masła.
Biszkopty sklejać po 2 smarując w środku dżemem,a następnie układać w blaszce,w równych odstępach.
2 galaretki wsypać do 1,5 szklanki wrzątku,dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Po 15 minutach rozpuścić 2 pozostałe galaretki w osobnym naczyniu.
Budyń ugotować w/g przepisu na opakowaniu,dodając do mleka 2 łyżki cukru.Po ugotowaniu wystudzić.
Masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce budyniu i ucierać do wyczerpania,wówczas dodać 2 pierwsze tężejące galaretki i dokładnie mieszamy.
Powstałą masę wylać na biszkopty uważając by ich nie przemieścić.
Ciasto wstawić do lodówki,gdy lekko stężeje wylać na nie 2 pozostałe galaretki,schłodzić w lodówce.