Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto łyżką mieszane z prostymi w wykonaniu kulkami serowymi z kokosem. To jest druga wersja mojego ciasta " Sprinter". Polecam.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Tortownica 20 cm wysmarowana margaryną i posypana bułką tartą. Kulki serowo-kokosowe. Wszystkie składniki dokładnie ucieramy i wstawiamy na 15 minut do lodówki . Potem małą łyżeczką nabieramy masę i w rękach formujemy kulki. Schładzamy w lodówce.
Ciasto. Wszystkie składniki bez kakao mieszamy łyżką na gładką masę. Mieszany tylko kilka minut. Ciasto powinno być dość lekkie i nieraz trzeba dodać nieco więcej mleka. Z gotowego ciasta do miseczki odkładamy 3 lub 4 łyżki ciasta i mieszamy je z odrobiną czerwonego barwnika. Resztę ciasta mieszamy z kakao. Ciemne ciasto przelewamy do tortownicy, na nie układany kulki serowe.
Całość polewamy czerwonym ciastem. Pieczemy w 180 C około 60 minut.
Ciasto doskonale smakuje z jogurtem kokosowo-migdałowym lub naturalnym.