Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto łyżką mieszane z prostymi w wykonaniu kulkami serowymi z kokosem. To jest druga wersja mojego ciasta " Sprinter". Polecam.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182106
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182106
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Składniki
Tortownica 20 cm wysmarowana margaryną i posypana bułką tartą. Kulki serowo-kokosowe. Wszystkie składniki dokładnie ucieramy i wstawiamy na 15 minut do lodówki . Potem małą łyżeczką nabieramy masę i w rękach formujemy kulki. Schładzamy w lodówce.
Ciasto. Wszystkie składniki bez kakao mieszamy łyżką na gładką masę. Mieszany tylko kilka minut. Ciasto powinno być dość lekkie i nieraz trzeba dodać nieco więcej mleka. Z gotowego ciasta do miseczki odkładamy 3 lub 4 łyżki ciasta i mieszamy je z odrobiną czerwonego barwnika. Resztę ciasta mieszamy z kakao. Ciemne ciasto przelewamy do tortownicy, na nie układany kulki serowe.
Całość polewamy czerwonym ciastem. Pieczemy w 180 C około 60 minut.
Ciasto doskonale smakuje z jogurtem kokosowo-migdałowym lub naturalnym.