Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialna słodka przekąska, którą przygotujesz w 3 minuty. Jest tak prosta, że poradzi sobie z nią każdy laik. Do zrobienia czekoladowej choinki użyj dobrej jakości kremu, najlepiej takiego, który zamiast cukru będzie zawierał jego zdrowy zamiennik.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1817
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14459
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19540
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1817
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14459
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19540
Składniki
Jeden z płatów ciasta francuskiego wyłóż na papier do pieczenia. Posmaruj kremem czekoladowym i przykryj drugim.
Z ciasta wytnij kształt choinki, następnie ponacinaj boki (pozostawiając środek i „pień”).
Ponacinane boki zwiń tyle razy, jak dalece pozwoli ciasto.
Roztrzepanym jajkiem posmarują wierzch ciasta.
Gotową choinkę wraz z papierem przełóż na blaszkę do pieczenia. Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 20-25 minut.
Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.