Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialna słodka przekąska, którą przygotujesz w 3 minuty. Jest tak prosta, że poradzi sobie z nią każdy laik. Do zrobienia czekoladowej choinki użyj dobrej jakości kremu, najlepiej takiego, który zamiast cukru będzie zawierał jego zdrowy zamiennik.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Składniki
Jeden z płatów ciasta francuskiego wyłóż na papier do pieczenia. Posmaruj kremem czekoladowym i przykryj drugim.
Z ciasta wytnij kształt choinki, następnie ponacinaj boki (pozostawiając środek i „pień”).
Ponacinane boki zwiń tyle razy, jak dalece pozwoli ciasto.
Roztrzepanym jajkiem posmarują wierzch ciasta.
Gotową choinkę wraz z papierem przełóż na blaszkę do pieczenia. Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 20-25 minut.
Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.