Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialna słodka przekąska, którą przygotujesz w 3 minuty. Jest tak prosta, że poradzi sobie z nią każdy laik. Do zrobienia czekoladowej choinki użyj dobrej jakości kremu, najlepiej takiego, który zamiast cukru będzie zawierał jego zdrowy zamiennik.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21527
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21527
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Jeden z płatów ciasta francuskiego wyłóż na papier do pieczenia. Posmaruj kremem czekoladowym i przykryj drugim.
Z ciasta wytnij kształt choinki, następnie ponacinaj boki (pozostawiając środek i „pień”).
Ponacinane boki zwiń tyle razy, jak dalece pozwoli ciasto.
Roztrzepanym jajkiem posmarują wierzch ciasta.
Gotową choinkę wraz z papierem przełóż na blaszkę do pieczenia. Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 20-25 minut.
Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.