Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z nadzieniem z mleka w proszku i kakao. Pychota!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 222
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2327
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4443
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 91
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1498
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 222
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2327
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4443
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 91
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1498
Składniki
Na stolnicę wysyp mąkę i cukier, dodaj posiekaną margarynę, jajko, wodę i sól. Wyrabiaj ciasto do momentu, aż zacznie się kleić. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkujemy i posypujemy odrobiną mąki. Przekładamy ciasto do formy na tartę, nakłuwamy widelcem i podpiekamy 15-20 min. do złotego koloru. Wyciągamy blachę z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
W rondelku rozpuszczamy margarynę z cukrem, wodą i kakao. Gdy lekko przestygnie wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na upieczony spód wylewamy ciepłą masę. Gdy masa będzie tężała dekorujemy orzechami laskowymi.