Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z nadzieniem z mleka w proszku i kakao. Pychota!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2234
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1332
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 497
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3495
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1132
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2234
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1332
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 497
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3495
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1132
Składniki
Na stolnicę wysyp mąkę i cukier, dodaj posiekaną margarynę, jajko, wodę i sól. Wyrabiaj ciasto do momentu, aż zacznie się kleić. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkujemy i posypujemy odrobiną mąki. Przekładamy ciasto do formy na tartę, nakłuwamy widelcem i podpiekamy 15-20 min. do złotego koloru. Wyciągamy blachę z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
W rondelku rozpuszczamy margarynę z cukrem, wodą i kakao. Gdy lekko przestygnie wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na upieczony spód wylewamy ciepłą masę. Gdy masa będzie tężała dekorujemy orzechami laskowymi.