Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy miłośnicy czekolady zakochają się w tym pysznym cieście. To połączenie wyrazistego kakaowego brownie z soczystymi truskawkami. Ciasto wychodzi wilgotne i mocno czekoladowe. Wypróbuj przepis!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Przed przygotowaniem wyjmij wszystkie składniki z lodówki - powinny być w temperaturze pokojowej!
Weź mały garnek i na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, rozpuść masło. Do całkowicie roztopionego dodaj pokruszoną gorzką i mleczną czekoladę. Mieszaj i gotuj na bardzo niewielkim ogniu do połączenia się składników. Zdejmij z palnika i odstaw do wystygnięcia.
Jajka zmiksuj krótko (ale na najwyższych obrotach) z cukrem i cukrem z wanilią. Dodaj mąkę i wystudzoną, rozpuszczoną czekoladę z masłem. Wymieszaj składniki trzepaczką, aż do powstania jednolitej masy.
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto przełóż do blachy, a jego wierzch posyp równomiernie pokrojonymi na kawałki truskawki (większą kostkę, grube plasterki lub połówki). Poszatkuj 30 gramów czekolady mlecznej i również posyp nią wierzch brownie.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (w trybie góra-dół) i piecz ok. 30 minut. Po tym czasie odstaw do ostygnięcia.