Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka Amaretti to jedne z najpopularniejszych włoskich słodyczy. Te małe słodkości bez problemu możecie przygotować samodzielnie, wystarczy połączyć ze sobą kilka prostych składników. Nic tak dobrze nie smakuje wraz z popołudniową kawą, jak właśnie te ciasteczka.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9184
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 100
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 81
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9184
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 100
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 81
Składniki
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Pod sam koniec wsyp kakao.
Do masy z białek dodaj mąkę migdałową, olejek oraz likier. Całość dokładnie wymieszaj, najlepiej za pomocą szpatułki sylikonowej.
Z powstałego ciasta odrywaj kawałki. W rękach formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Następnie obtaczaj je w cukrze pudrze.
Ciasteczka układaj na blaszce wyłożonej papierem zachowując odstępy.
Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 15 minut.