Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka Amaretti to jedne z najpopularniejszych włoskich słodyczy. Te małe słodkości bez problemu możecie przygotować samodzielnie, wystarczy połączyć ze sobą kilka prostych składników. Nic tak dobrze nie smakuje wraz z popołudniową kawą, jak właśnie te ciasteczka.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33139
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9703
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 927
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33139
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9703
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 927
Składniki
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Pod sam koniec wsyp kakao.
Do masy z białek dodaj mąkę migdałową, olejek oraz likier. Całość dokładnie wymieszaj, najlepiej za pomocą szpatułki sylikonowej.
Z powstałego ciasta odrywaj kawałki. W rękach formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Następnie obtaczaj je w cukrze pudrze.
Ciasteczka układaj na blaszce wyłożonej papierem zachowując odstępy.
Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 15 minut.