Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka Amaretti to jedne z najpopularniejszych włoskich słodyczy. Te małe słodkości bez problemu możecie przygotować samodzielnie, wystarczy połączyć ze sobą kilka prostych składników. Nic tak dobrze nie smakuje wraz z popołudniową kawą, jak właśnie te ciasteczka.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 821
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 821
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Składniki
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Pod sam koniec wsyp kakao.
Do masy z białek dodaj mąkę migdałową, olejek oraz likier. Całość dokładnie wymieszaj, najlepiej za pomocą szpatułki sylikonowej.
Z powstałego ciasta odrywaj kawałki. W rękach formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Następnie obtaczaj je w cukrze pudrze.
Ciasteczka układaj na blaszce wyłożonej papierem zachowując odstępy.
Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 15 minut.