Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka Amaretti to jedne z najpopularniejszych włoskich słodyczy. Te małe słodkości bez problemu możecie przygotować samodzielnie, wystarczy połączyć ze sobą kilka prostych składników. Nic tak dobrze nie smakuje wraz z popołudniową kawą, jak właśnie te ciasteczka.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 63
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10349
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 63
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10349
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Pod sam koniec wsyp kakao.
Do masy z białek dodaj mąkę migdałową, olejek oraz likier. Całość dokładnie wymieszaj, najlepiej za pomocą szpatułki sylikonowej.
Z powstałego ciasta odrywaj kawałki. W rękach formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Następnie obtaczaj je w cukrze pudrze.
Ciasteczka układaj na blaszce wyłożonej papierem zachowując odstępy.
Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 15 minut.