Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, popękane czekoladowe ciasteczka obtoczone w cukrze i cynamonie. Ulubione ciastka wszystkich dzieci.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24870
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24870
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Składniki
Do miski wsypać przesianą mąkę wraz z kakao, dodać sodę i sól i całość wymieszać. Masło umieścić w misce dodać cukier i zmiksować -kilka minut aż masło będzie jasne i puszyste. Do masła dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Do masła z jajkiem dodać 4 łyżki mieszanki suchych składników, zmiksować na małych obrotach, dodać kolejne 4 i zmiksować a następnie wsypać resztę - na bardzo wolnych obrotach zmiksować na kruszonkę a potem ręką zagnieść ciasto. Z ciasta formować małe kulki ( wielkości orzecha włoskiego). Na talerzu wymieszać cukier z cynamonem. Każdą kulkę obtoczyć w cynamonowym cukrze.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kuleczki spłaszczać w ręku i układać na papierze –trzeba zachować pomiędzy nimi lekki odstęp bo będą trochę rosły. Piec 15 minut