Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, wilgotne z rodzynkami i kawałkami czekolady ciasto. Polecam.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1742
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 14
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3635
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1742
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 14
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3635
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek, z białek z dodatkiem soli ubijamy pianę, stopniowo do ubijanej piany dodajemy cukier, po jednym żółtku. Dodajemy stopniowo mąkę mieszając łyżką.Do mieszanej masy dodajemy kakao olej i rozpuszczoną margarynę. Mieszamy do jednolitej masy. Do masy dodajemy rodzynki pokruszoną czekoladę. Ciasto przekładamy do dużej formy keksowej i pieczemy bez termoobiegu na grzałkach góra dół, w temperaturze 150 stopni Celsjusza 70 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu możemy polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi lub według swojego upodobania.
Polewa czekoladowa Składniki na polewę czekoladową: masło lub margaryna 20 dag cukier puder 1 szklanka mleko 2 łyżki mąka ziemniaczana 2 łyżeczki kakao 4 łyżki Wykonanie polewy czekoladowej: Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia się składników, cały czas mieszamy. Nie możemy dopuścić do zagotowania. Polewy został mi jeszcze słoiczek od dżemu 400 ml.