Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto czekoladowe, wilgotne, z dodatkiem twarogu. Doskonałe na poprawę nastroju ;)
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Margarynę, wodę i cukier podgrzewać aż do połączenia składników. Dodać kakao, cynamon, gałkę muszkatołową i dobrze wymieszać. Zdjąć z płyty grzewczej.
Białka oddzielić od żółtek w następujący sposób: 2 żółtka będą potrzebne do twarogu, 4 żółtka będą potrzebne do ciasta, z 6 białek będzie ubijana piana, zatem warto od razu wbić je do większego naczynia.
Twaróg z cukrem wanilinowym i dwoma żółtkami rozgnieść widelcem.
Do przygotowanej w pierwszym etapie bazy do ciasta dodać dwa żółtka oraz dżem i dobrze rozmieszać.
Dosypać mąkę i proszek do pieczenia, ponownie wymieszać. Można użyć miksera elektrycznego, ale równie dobrze sprawdza się zwykła trzepaczka do ciast.
Z sześciu białek ubić sztywną pianę, całość delikatnie wymieszać, najlepiej za pomocą szpatułki.
Ciasto wylać do natłuszczonej, wysypanej mąką okrągłej formy o średnicy około 24 cm.
Przygotowany w etapie trzecim twaróg podzielić na siedem części i delikatnie ułożyć na wierzchu ciasta. Ser jest wystarczająco ciężki, aby opaść powoli na dno.
Ciasto piec przez około 80 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy. Można je odwrócić do góry dnem.
Podane wśród składników składniki na polewę podgrzewać powoli w rondlu. Kiedy wszystko się połączy, polać wystudzone ciasto.