Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które smakuje wybornie. Smak cukinii w ogóle nie jest wyczuwalny.
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 124
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 130
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 86
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34482
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 905
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 124
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 130
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 86
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34482
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 905
Składniki
Masło miksujemy na jasną puszystą masę
Dodajemy olej i nadal miksujemy.
Dodajemy cukier muscovado i miksujemy.
Należy dobrze wszystko razem zmiksować.
Następnie dodajemy cukier waniliowy, sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli, cały czas miksując.
Kolejno dodajemy całe jajko.
Dodajemy mąkę pszenną.
Dodajemy śmietanę.
Dodajemy kakao.
Dodajemy łyżeczkę kawy rozpuszczalnej i miksujemy.
Potem dodajemy gorzką czekoladę pokrojoną na mniejsze kawałki i tym razem mieszamy już łyżką.
Następnie do ciasta dodajemy cukinię startą na tarce o grubych oczkach i odciśniętą z nadmiaru soku i ponownie dokładnie mieszamy łyżką.
Przekładamy do formy, u mnie silikonowa.
Wstawiamy formę do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i pieczemy przez około 45 minut.
Po upieczeniu sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest dobrze upieczone.
Wyciągamy z formy silikonowej i czekamy, aż ostygnie.
Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !!!