Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealnie czekoladowe, wilgotne, miękkie, sprężyste ciasto z dodatkiem cukinii, która nie jest w ogóle wyczuwalna. Ciężko poprzestać na jednym kawałku. Polecam :-)
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 64
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 43
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 64
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 43
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, sól, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną należy przesiać do miski. W osobnej misce utrzeć margarynę, cukier i cukier waniliowy do uzyskania jasnej i puszystej masy. Dodawać kolejno jajka cały czas ucierając. Stopniowo wlewać olej, nie przestając ucierania. Do utartej masy dodać przesiane suche składniki (w trzech turach, na przemian z jogurtem), mieszając szpatułką lub łyzką tylko do połączenia się składników. Na końcu dodać startą cukinię i czekoladowe pokrojoną w drobne kawałki, delikatnie wymieszać łyżką. Formę o wymiarach 22 x 33 cm posmarować tłuszczem, wyłożyć do niej ciasto i wyrównać. Piec w temperaturze 165ºC przez około 35 - 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Ciasto wyjąć, wystudzić. Polewa: Masło i posiekaną czekoladę podgrzewać w garnku, na bardzo małej mocy palnika, mieszając, do roztopienia i połączenia się składników. Rozsmarować na cieście. Smacznego :-)