Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, bardzo smaczne czekoladowe ciasto o smaku piernika, upieczone z konfiturą śliwkową z czekoladą. Całe ciasto polane jest polewą czekoladową. Jest idealne do popołudniowej kawy.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3894
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423025
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3894
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423025
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2546
Składniki
W misce miksujemy jajka z cukrem na puszystą masę. Do drugiej miseczki przesiewamy mąkę, sól,sodę, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszane suche składniki dodajemy do masy jajecznej i miksujemy. Podczas miksowania dodajemy konfiturę śliwkową, mleko i olej. Miksujemy do powstania masy o konsystencji gęstej śmietany. Gotową masę wlewamy do wysmarowanej tłuszczem dużej formy keksowej i pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza około 60 minut, do suchego patyczka. Upieczony i ostudzony piernik polewamy czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wykonanie polewy czekoladowej: W małym rondelku zagotowujemy masło, wyłączamy grzanie i dodajemy do masła rozkruszoną czekoladę. Dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Smacznego !!!