Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu wpadł mi w oko super przepis na mega pyszne i mega proste w przygotowaniu ciasto. Robi się je bez użycia miksera i wystarczy dosłownie kilka ruchów rózgą, aby je zrobić. Poznajcie moją wersję ciasta, które4 zawsze się udaje.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1436
Polecam.
Odsłon: 227
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1436
Polecam.
Odsłon: 227
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Składniki
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nastaw piekarnik na 180 stopni z termoobiegiem. Mąkę, proszek do pieczenia, kakao i czekoladę oraz cukier waniliowy przesiej przez sitko do miski. Wodę i olej wymieszaj c miodem, aż miód się rozpuści. Płynne składniki wlej do suchych i wymieszaj rózgą, aby składniki tylko się połączyły. Przelej ciasto do blachy, a na górę rozłóż pokrojone truskawki. Blachę wstaw do piekarnika i piecz ciasto 35-40 minut do suchego patyczka (jeśli zrobicie z mniejszej ilości składników, to czas skróćcie o 5 minut). Po upieczeniu ciasto wystudź i oprósz cukrem pudrem.