Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zamrażarce zapas śliwek , więc czas je wykorzystać. Dzisiaj na sobotnie popołudnie mocno czekoladowe ciasto ze śliwkami, pyszne ,rozpływające się w ustach. Połączenie czekolady i delikatnie kwaskowych śliwek to super połączenie. Polecam na świąteczny stół wielkanocny. Polecam.
nie za duża blaszka, papier do pieczenia, garnek , trzepaczka, garnki do kąpieli wodnej,
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 423
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8671
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2996
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 423
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8671
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2996
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Składniki
W rondelku o grubym dnie podgrzewamy mleko, dodajemy cukier, cukier waniliowy , połamaną na kawałki czekoladę , margarynę oraz kakao. Podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Masę odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu dodajemy jajko mieszamy. Mąkę razem z sodą oczyszczoną przesiewamy do wystudzonej masy czekoladowej. Po dokładnym wymieszaniu masę przekładamy do niedużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście rozkładamy śliwki skórka do dołu. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 - 60 minut a najlepiej do suchego patyczka. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady, dodajemy mleko lub śmietanę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i połączenia składników. Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu polać polewą czekoladową. Smacznego.
Ciasto po upieczeniu i rozkrojeniu.
Ciasto w całości.
Ciasto przygotowane do pieczenia.