Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zamrażarce zapas śliwek , więc czas je wykorzystać. Dzisiaj na sobotnie popołudnie mocno czekoladowe ciasto ze śliwkami, pyszne ,rozpływające się w ustach. Połączenie czekolady i delikatnie kwaskowych śliwek to super połączenie. Polecam na świąteczny stół wielkanocny. Polecam.
nie za duża blaszka, papier do pieczenia, garnek , trzepaczka, garnki do kąpieli wodnej,
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1684
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1706
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1684
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1706
Składniki
W rondelku o grubym dnie podgrzewamy mleko, dodajemy cukier, cukier waniliowy , połamaną na kawałki czekoladę , margarynę oraz kakao. Podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Masę odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu dodajemy jajko mieszamy. Mąkę razem z sodą oczyszczoną przesiewamy do wystudzonej masy czekoladowej. Po dokładnym wymieszaniu masę przekładamy do niedużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście rozkładamy śliwki skórka do dołu. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 - 60 minut a najlepiej do suchego patyczka. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady, dodajemy mleko lub śmietanę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i połączenia składników. Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu polać polewą czekoladową. Smacznego.
Ciasto po upieczeniu i rozkrojeniu.
Ciasto w całości.
Ciasto przygotowane do pieczenia.