Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.Ciasto podwójnie czekoladowe z malinami,dodatkowo z galaretką. Ciasto bardzo pyszne.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1104
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1104
Składniki
Każdą czekoladę rozpuścić na parze-OSOBNO z ćwiartką masła. Ostudzić do letniego. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dosiać mąkę z proszkiem, wymieszać.Połowę przełożyć do innej miski. Każdą zmiksować z jedną rozpuszczoną czekoladą. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym, podzielić na pół. Dodać do dwóch ciast i wymieszać delikatnie łopatką.Najpierw wyłożyć białe ciasto na blachę(30x40)z papierem do pieczenia. Potem to ciemne ciasto rozrzedzić z mlekiem i rozsmarować na białym cieście. Na górę poukładać maliny, lekko wpychając.
Piec w 175* ok.40-50 min.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do tężenia. Wylać na zimny placek i schłodzić.