Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto bez pieczenia na bazie kremu czekoladowego i chałwowego z herbatnikami .
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1339
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1795
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 258
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 580
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1339
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1795
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 258
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 580
Składniki
Z 1 l mleka odlej szklankę, pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Szklankę mleka wlej do miseczki dodaj żółtka oraz obie mąki i dokładnie wymieszaj, wlej na gotujące się mleko i ugotuj budyń. Przykryj folią spożywczą i zostaw do całkowitego wystygnięcia .
Miękkie masła utrzyj na puszystą masę dodaj po łyżce zimnego budyniu utrzyj puszysty krem. Krem podziel na pół, do jednej części dodaj pokruszoną chałwę, do drugiej krem czekoladowy, wymieszaj .
Blaszkę o wymiarach 20x20 wyłóż folią spożywczą, na dno ułóż warstwę herbatników, rozsmaruj połowe kremu chałwowego, warstwę herbatników, połowę kremu czekoladowego, kolejną warstwę herbatników, pozostałą cześć kremu chałwowego , herbatniki i pozostały krem czekoladowy. Na wierzch ułóż warstwę herbatników .
Ciasto wstaw do lodówki . Ciasto krój na kostkę wielkości herbatnika, przed podaniem udekoruj bitą śmietaną i sosem czekoladowym