Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto bez pieczenia na bazie kremu czekoladowego i chałwowego z herbatnikami .
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 154
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 270
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 39
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 154
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 270
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 39
Składniki
Z 1 l mleka odlej szklankę, pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Szklankę mleka wlej do miseczki dodaj żółtka oraz obie mąki i dokładnie wymieszaj, wlej na gotujące się mleko i ugotuj budyń. Przykryj folią spożywczą i zostaw do całkowitego wystygnięcia .
Miękkie masła utrzyj na puszystą masę dodaj po łyżce zimnego budyniu utrzyj puszysty krem. Krem podziel na pół, do jednej części dodaj pokruszoną chałwę, do drugiej krem czekoladowy, wymieszaj .
Blaszkę o wymiarach 20x20 wyłóż folią spożywczą, na dno ułóż warstwę herbatników, rozsmaruj połowe kremu chałwowego, warstwę herbatników, połowę kremu czekoladowego, kolejną warstwę herbatników, pozostałą cześć kremu chałwowego , herbatniki i pozostały krem czekoladowy. Na wierzch ułóż warstwę herbatników .
Ciasto wstaw do lodówki . Ciasto krój na kostkę wielkości herbatnika, przed podaniem udekoruj bitą śmietaną i sosem czekoladowym