Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czekoladowy, słodki, z lekką orzeźwiającą nutką malinową:)
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Składniki
Masło rozcieramy z cukrem, potem stopniowo dodajemy po jednym jajku, a następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Gdy będziemy dodawać mąkę, ciasto będzie coraz gęstsze, dlatego też podlewamy stopniowo mlekiem aż uzyskamy gładką masę. Tak ukręcone ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy. Można w okrągłej tortownicy. Ja mam na takie placuszki taką fikuśną, małą kwadratową blaszkę.
Upieczone i ostudzone dzielimy na dwa placki. Dolny placek smarujemy kremem czekoladowym i rozkładamy pojedyncze malinki. Drogi placek też smarujemy kremem czekoladowym i składamy. Wierzch placka znowu smarujemy masłem czekoladowym, kładziemy serek wymieszany z resztą malin i na wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi.