Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe, które zrobicie w kilka chwil. Jest miękkie, puszyste i wilgotne. Warto do niego użyć mocno dojrzałych gruszek, aby cieszyć się całą ich słodyczą.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 238
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 238
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, po ostudzeniu mieszamy z olejem. Jajka ubijamy z cukrem na gładką, jasną masę. Dodajemy powoli czekoladę z olejem. Na końcu dodajemy mąkę, mąkę migdałową, proszek i sól. Mieszamy delikatnie łyżką, tylko do połączenia składników. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy połowę masy. Układamy obrane i pokrojone na kawałki gruszki. Wylewamy pozostałe ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut, do suchego patyczka.