Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wygląda i smakuje bajecznie. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu a efekt jest rozbrajający,ciasto po prostu rozpływa się w ustach.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2829
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2829
Składniki
Kwadratową blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
MASA Do garnka dajemy kakao,mąkę,cukier i zalewamy 1 litrem mleka. Mieszamy,stawiamy na gaz i gotujemy co chwilę mieszając trzepaczką. Gotujemy aż do momentu powstania gęstej masy. Ściągamy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę oraz pokrojone na mniejsze kawałki masło.Mieszamy do rozpuszczenia. Masę odkładamy na około 10 minut.
Dno blaszki wykładamy pierwszą warstwą herbatników (jedną stronę każdego herbatnika moczymy lekko w mleku z miodem)Na herbatniki dajemy trochę masy,potem kolejną warstwę herbatników. Warstw herbatnikow i masy ma być po 5 -ostatnia warstwa to masa.
Ciasto odkładamy by masa ostygła i wstawiamy do lodówki. Gdy jest zimne ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną. Wykładamy na masę,posypujemy startą czekoladą i wstawiamy na noc do lodówki.