Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki mogą być do drugiego dania lub jako przekąska.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm lub naczynia, nóż, tarka , garnek
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 163
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 158
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2824
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3636
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 553
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 163
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 158
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2824
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3636
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 553
Składniki
Ziemniaki obrać , przekroić na połowę , podgotować , aby były prawie miękkie w osolonej wodzie. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, Ziemniaczki ułożyć na blaszce jeżeli zapiekamy w piekarniku lub w mniejszych naczyniach jeżeli zapiekamy we frytownicy beztłuszczowej. W każdym ziemniaczku nacinamy rowek.
W rowkach umieszczamy słupki boczku.
Posypujemy utartym serem.
Jeżeli pieczemy w piekarniku rozgrzewamy go do 180 stopni, wstawiamy i pieczemy do dobrego zrumienienia sera. Podobnie we frytownicy.