Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki mogą być do drugiego dania lub jako przekąska.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm lub naczynia, nóż, tarka , garnek
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2435
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18167
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2435
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18167
Składniki
Ziemniaki obrać , przekroić na połowę , podgotować , aby były prawie miękkie w osolonej wodzie. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, Ziemniaczki ułożyć na blaszce jeżeli zapiekamy w piekarniku lub w mniejszych naczyniach jeżeli zapiekamy we frytownicy beztłuszczowej. W każdym ziemniaczku nacinamy rowek.
W rowkach umieszczamy słupki boczku.
Posypujemy utartym serem.
Jeżeli pieczemy w piekarniku rozgrzewamy go do 180 stopni, wstawiamy i pieczemy do dobrego zrumienienia sera. Podobnie we frytownicy.