Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki serniczek do kawy w dwukolorowej wersji. Sernik jest delikatny i wilgotny, natomiast jego spód bardzo chrupiący.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9327
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1969
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3989
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 499
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 259
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 348
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9327
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1969
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3989
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 499
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 259
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 348
Składniki
Spód: Orzechy mielimy na strukturę bułki tartej. Masło roztapiamy w rondelku. Przelewamy do orzechów, wszystko mieszamy ze sobą. Wilgotną masą wylepiamy tortownicę o średnicy 24 cm. Formę wstawiamy na 30 minut do lodówki. Masa serowa: Jajka ubijamy na żółtą pianę. Stopniowo dosypujemy cukier puder oraz cukier waniliowy. Następnie dokładamy twaróg z kostki (wcześniej gnieciemy go widelcem) oraz wiaderkowy. Delikatnie dosypujemy budyń (cały czas miksujemy). Gładka masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy krem czekoladowo orzechowy i miksujemy do połączenia się składników. Na orzechowy spód wylewamy kolejno 2-3 łyżki białej masy oraz 6 łyżek czekoladowej (aż do wyczerpania). Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 160*C, przykrywamy ciasto folią aluminiową i pieczemy przez 70 minut. Pod koniec pieczenia (około 10 minut) zdejmujemy folię. Ciasto studzimy w ciepłym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.