Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszny dopiero po ok 2 dniach po zrobieniu ...
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
ciasto miodowe:Wszystkie składniki połaczyc ze sobą , posiekac nożem i zagnieżc ciasto podzielic na 3 cześci.Kazda rozwałkowac i dac na blaszke(duża) posmarowaną tłuszczem i posypana bułką tartą.Piec po 20 min w temp 180 stopni
Masa:Kaszę mannę ugotowac na mleku i schłodzic.Masło utrze dodając cukier i żółtka dodac po łyżce schłodzonej kaszy i połaczyc wszystko razem do uzyskania jednolitej masy.Podzielic na 3 częsci
Galaretki zrobic wg opisu na opakowaniu .Ciasto smarowac powidłem , następnie 1 częsc masy , ciasto powidło masa , ciaso powidło masa -brzoskwinie w kawałkach i połówki czerwonego winogrona na końcu zalac tężejącą galaretką i gotowe.