Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe wydanie przepysznej tarty, która zadowoli każde podniebienie
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1799
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 44
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1799
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 44
Składniki
Daktyle jeśli suszone, zalać wrzątkiem i odstawić na 2 godz. a następnie odcedzić. Jak świeże to wrzucamy od razu do melaksera i dodajemy wszystkie składniki na ciasto. Miksujemy do połączenia składników. Powstałą masą wylepiamy spód i wstawiamy do lodówki na 1 godz. w celu utwardzenia.
Mango obieramy, kroimy na np. kawałki w celu pozbycia się pestki i blendujemy na mus.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i na chwilę odstawiamy.
Do miksera wrzucamy twaróg, wiórki kokosowe, mus z mango, ubitą śmietankę i miksujemy. Gdy składniki się połączą wlewamy żelatynę i krótko jeszcze miksujemy. Powstały krem wylewamy na spód i rozprowadzamy równomiernie. Polecam zetrzeć na małych oczkach kostkę czekolady na wierzch. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godz.