Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ich cienkie, kruchutkie ciasto, które po usmażeniu staje się lekkie jak piórko, zyskuje złocistą, chrupiącą powierzchnię. Każdy kęs roztapia się w ustach, a jednocześnie daje przyjemne, delikatne chrupnięcie.
Patelnia , miska , łyżka , wałek, stolnica
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1034
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7631
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1034
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7631
Składniki
Mąkę wsypać do miski następnie dodać żółtka , cukier puder, szczypte soli , łyżkę spirytusu i śmietanę . Wyrabiamy na gładkie i elastyczne ciasto . Podzielić na 6 części każda z nich bardzo cienko rozwałkować jak kartka papieru . Następnie pociąć w paski i na środku zrobić nacięcie i przewlekać przez środek . Na gorący olej wrzucamy porcjami faworki ok 1 min do zarumienienia. I odsączamy na ręczniku papierowym . Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!