Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość nietypowe, bardzo delikatne ciasto, bardziej przypominające ciasto jogurtowe niż klasyczne muffinki. Bardzo kawowe, bardzo szybko znikające!
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Kawę zalać wrzątkiem i wystudzić. Jogurt, olej, jajka, wystudzoną kawę wymieszać w misce, dodać proszek do pieczenia, sodę i mąkę i przyprawy (plus ewentualny alkohol). Znowu wymieszać, ale bez specjalnego przykładania się do roboty. Ciasto będzie dość rzadkie, ale takie ma być.
Foremki na muffinki napełniać do ok. 3/4 ciastem. Piec ok. 20 minut (do suchego patyczka) w 200 stopniach. Po upieczeniu wyjąć z foremek i wystudzić najlepiej na kratce.