Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość nietypowe, bardzo delikatne ciasto, bardziej przypominające ciasto jogurtowe niż klasyczne muffinki. Bardzo kawowe, bardzo szybko znikające!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 813
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 225
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31451
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 464
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 813
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 225
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31451
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 464
Składniki
Kawę zalać wrzątkiem i wystudzić. Jogurt, olej, jajka, wystudzoną kawę wymieszać w misce, dodać proszek do pieczenia, sodę i mąkę i przyprawy (plus ewentualny alkohol). Znowu wymieszać, ale bez specjalnego przykładania się do roboty. Ciasto będzie dość rzadkie, ale takie ma być.
Foremki na muffinki napełniać do ok. 3/4 ciastem. Piec ok. 20 minut (do suchego patyczka) w 200 stopniach. Po upieczeniu wyjąć z foremek i wystudzić najlepiej na kratce.