Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość nietypowe, bardzo delikatne ciasto, bardziej przypominające ciasto jogurtowe niż klasyczne muffinki. Bardzo kawowe, bardzo szybko znikające!
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 598
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4349
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 598
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4349
Składniki
Kawę zalać wrzątkiem i wystudzić. Jogurt, olej, jajka, wystudzoną kawę wymieszać w misce, dodać proszek do pieczenia, sodę i mąkę i przyprawy (plus ewentualny alkohol). Znowu wymieszać, ale bez specjalnego przykładania się do roboty. Ciasto będzie dość rzadkie, ale takie ma być.
Foremki na muffinki napełniać do ok. 3/4 ciastem. Piec ok. 20 minut (do suchego patyczka) w 200 stopniach. Po upieczeniu wyjąć z foremek i wystudzić najlepiej na kratce.