Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny i puszysty deser na bazie jogurtu naturalnego oraz śmietanki. Tworzą go dwie lekkie, puszyste jak chmurka warstwy o smaku czekoladowym i morelowym. Wierzch zdobią świeże kawałki moreli. Deser jest szybki i bardzo prosty w przygotowaniu. Cudownie rozpieszcza kubki smakowe i przynosi orzeźwienie w gorące dni.
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 494
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 602
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5009
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4686
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 929
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8411
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 494
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 602
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5009
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4686
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 929
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8411
Składniki
Ksylitol mielimy w młynku do kawy na cukier puder. Schłodzoną śmietankę wlewamy do miski i ubijamy ją przez chwilę na najwyższych obrotach. Kiedy śmietana zacznie delikatnie gęstnieć, dodajemy stopniowo cukier puder, zmniejszamy obroty i dalej ubijamy (do momentu wytworzenia na powierzchni charakterystycznych wzorów pozostawianych przez mikser). Następnie dodajemy schłodzony jogurt naturalny i delikatnie mieszamy.
Powstałą masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, a do drugiej mieloną kurkumę oraz drobno pokrojoną większą morelę. Obie masy dokładnie mieszamy i przekładamy kolejno do szklanek lub pucharków. Wierzch dekorujemy kawałkami moreli oraz świeżym tymiankiem lub miętą.
Jako słodzidła możemy użyć także stewii, erytrytolu, zwykłego cukru lub innego słodzika. Ilość zależy od naszych upodobań smakowych :)
Deser podajemy mocno schłodzony.